OBILJEŽEN DAN OPĆINE MAGADENOVAC

dan opcine 290621

U Društvenom domu u Beničancima obilježen je Dan općine. Prisutnima se obratio načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković, pozdravivši općinske vijećnike i uzvanike. U prigodnom govoru osvrnuo se na planirane projekte i investicije te aktivnosti koje je Općina provodila.

Da ne budemo samo sirovinska baza nafte, plina i šume, Općina Magadenovac, brine o projektima bitnima za razvoj naselja i dobrobit mještana. Završena je rekonstrukcija Društvenog doma u Magadenovcu, čeka se tehnički pregled i uporabna dozvola. Isto tako, u suradnji s Hrvatskim vodama u tijeku je projektiranje sustava odvodnje. Nisam zadovoljan dinamikom projektiranja, jako dugo traje, ali to ne ovisi o nama. No, ono čime sam zadovoljan su četiri projekta koja se provode za stariju populaciju, te mjerama za mlade obitelji i potporama za udruge – rekao je načelnik Živković.
Govoreći o daljnjim planovima, do kraja godine obnovit će se ovojnica na društvenom domu u Lacićima, a priprema se i uređenje ovojnice na društvenom domu u Šljivoševcima. Do kraja godine plan je asfaltirati i rukometno igralište u Šljivoševcima. Uskoro kreće rekonstrukcija elektroenergetske mreže i postavljanje nove jevne rasvjete u Beničancima. ‘’To su zadane stvari koje vjerujem da ćemo do kraja godine realizirati. Isto tako, prijavit ćemo na natječaj za sredstva iz Europske unije rekonstrukciju mjesnog doma u Kućancima’’, naglasio je načelnik.
Ostvarene i planirane projekte pohvalio je dožupan Mato Lukić, koji je poručio da će se dobra suradnja Osječko-baranjske županije i Općine nastaviti. Ukupne investicije županije na području općine iznose 5 milijuna kuna, a dožupan Lukić istaknuo je kako je za njega ipak najveći projekt energetska obnova te modernizacije zdravstvene ambulante u Magadenovcu.
Svečanosti su nazočili brojni gosti, među kojima su bili načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić i načelnik Općine Podravska Moslavina Dominik Cerić. U ime načelnika susjednih općina, obratio se Dominik Cerić, zahvalivši se na dobroj suradnji.
Povodom Dana općine Magadenovac, 22. lipnja je blagoslovljen križ na groblju u Šljivoševcima. Vijenac za poginule branitelje položili su načelnik Stjepan Živković i vijećnik Marin Lisec.

Općina Magadenovac

Školska 1

31542 Magadenovac

Hrvatska

email: opcina.magadenovac@os.t-com.hr

Tel: +385 31 647 165

Tel: +385 31 647 170

Fax: +385 31 647 123

web: www.magadenovac.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

OIB: 47221079851

MB: 2680505

IBAN: HR8623400091857800008

Korisno

Gdje se nalazimo

Top