Škole

OŠ „Matija Gubec“ Magadenovac

Osnovna škola «Matija Gubec» Magadenovac započinje s radom 13. prosinca 1973. godine u novoj školskoj zgradi u Magadenovcu. Te su se godine Osnovna škola «Janko Leskovar» iz Šljivoševaca i Osnovna škola «Branko Radičević» iz Miholjačkog Poreča spojile u novu osnovnu školu. Do tada se predmetna nastava odvijala u Radikovcima, Šljivoševcima i Kućancima, ali zbog nefunkcionalnosti i starosti zgrada donesena je odluka o izgradnji nove škole.
OŠ "Matija Gubec " Magadenovac smještena je na magistralnoj cesti Đakovo – Našice – Donji Miholjac.
Posebna je po tome što broji čak osam područnih odjela i jednu područnu školu. Područni odjeli nalaze se u: Šljivoševcima, Kućancima, Miholjačkom Poreču, Čamagajevcima, Lacićima, Radikovcima, Golincima i Beničancima, a područna škola nalazi se u Marijancima.
Školu pohađaju učenici iz petnaest okolnih sela. Predmetna nastava odvija se u matičnoj školi u Magadenovcu, dok su područni odjeli i područna škola u kojima se odvija razredna nastava  raspršeni u tri jedinice lokalne samouprave (Općina Magadenovac, Općina Marijanci i Grad Donji Miholjac)
Na području općine Magadenovac nalaze se četiri područna odjela, i to:
- područni odjel u Beničancima
- područni odjel u Kućancima
- područni odjel u Lacićima
- područni odjel u Šljivoševcima.
Ponos škole je novoizgrađena sportska dvorana te uređeni sportski tereni s pripadajućom trim – stazom.
Više o radu škole možete pročitati na njihovoj web stranici:

http://os-mgubec-magadenovac.skole.hr/

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.