ŠNK Beničanci

Prema postojećim spoznajama, nogomet se organizirano igrao u Beničancima još sredinom tridesetih godina 20. stoljeća, kad je momčad igrala protiv susjednih sela pod imenom „Jadran“, da bi se 1952.g. uz streljaštvo i šah u društvu tjelesnog odgoja „Partizan“ oformila i nogometna momčad. Pokretač novog kluba bio je Franjo Matković. „Patrizan“ je djelovao do 1972.g. u tom razdoblju „Patrtizan“ je 1965.g. postao prvak općinske lige Donji Miholjac. A dvije godine kasnije osvojio je kup na općinskoj razini. Obnavljanje nogometnih aktivnosti u Beničancima pokrenula je skupina mladića 1974.g., kad su osnovali klub pod imenom „Ina“. Pravi procvat dolazi nakon Domovinskog rata, a sustavnost u radu 1998.g.(kad je klub promijenio ime u današnje ŠNK „Beničanci“) donosi najveći klupski pothvat: naslov prvaka lige NS Donji Miholjac i plasman u drugu ŽNL. Još jedan veliki uspjeh dolazi 2005.g. osvajanjem kupa NS Donji Miholjac i plasmanom u četvrtfinale županijskog kupa.
Momčad se trenutno natječe u ligi NS Donji Miholjac. U svom pogonu ima dvije kategorije : seniori i pioniri.
Ciljevi su povratak u drugu ŽNL, sustavan rad s mladima, poboljšanje infrastrukture, terena i klupskih prostorija, te sve ostalo potrebno za podizanje kvalitete nogometa u Beničancima.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.