Kreativna udruga Zlatne ruke

Kreativna udruga „Zlatne ruke“ Magadenovac je osnovana 26. siječnja 2010. godine, a sjedište Udruge  se nalazi u Magadenovcu, Glavna 3, (iznad pošte).

Kreativna udruga je nastala idejom da se okupe žene, mladi, djeca i sve zainteresirane osobe sa područja općine Magadenovac koje se žele kreativno izraziti te usvojiti ili prenijeti teoretska i praktična znanja putem radionica(vezenje, zlatovez, izrada prigodnih predmeta, nakita itd) , te edukativnim sadržajima kojima bismo mogli poboljšati kvalitetu života na selu.

Kreativna udruga „Zlatne ruke“ Magadenovac  se sastaje svakog ponedjeljka u 19.00 h u svojoj prostoriji iznad pošte. Bavimo se kreativnim radom u smislu izrade raznih predmeta ili ukrasa, razmjenjujemo ideje i družimo se. Pozivamo sve koji  imaju volju i želju razvijati i dijeliti svoju kreativnost s drugima da nam se pridruže.
Imamo u planu organizirati kreativne radionice u suradnji sa drugim udrugama po mjestima Općine Magadenovac tijekom 2012.  Nadamo se da će odaziv biti dobar kako bismo proširili suradnju i upoznale zainteresirane osobe sa našim radom.
Kreativna udruga „Zlatne ruke“ Magadenovac je tijekom 2011.godine u suradnji sa Crvenim križem Donji Miholjac organizirala tečaj šivanja i krojenja u trajanju od 70 sati. Kako je bilo dosta kandidata, tečaj se odvijao paralelno u prostorijama Crvenog križa u Donjem Miholjcu i u prostoriji Udruge u Magadenovcu. Nakon završenog tečaja, polaznicama su uručena i priznanja. Evo i nekoliko fotografija vrijednih ruku.

zlatnerukem01 zlatnerukem02

Marljivo smo pokušale proizvesti odjevne predmete….

zlatnerukem03 zlatnerukem04

…..  nekima je to i uspjelo…..

zlatnerukem05 zlatnerukem06


Nakon završenog tečaja, polaznicama su uručena priznanja.

Podjela priznanja polaznicama tečaja…..

zlatnerukem07 zlatnerukem08


….. i još….

zlatnerukem09 zlatnerukem10


Za Božić smo pravile borove od češera koje smo ukrašavale. Također smo pravile prigodne aranžmane pa sami prosudite….

zlatnerukem11 zlatnerukem12 zlatnerukem13

zlatnerukem14 zlatnerukem15 zlatnerukem16

zlatnerukem17

U nastavku je cjelokupna galerija sa fotografijama većeg formata.

Izrađivale smo cvijeće od krep papira i kačkanjem, prigodne predmete za Božić  a sada ih izrađujemo za Uskrs. Ukrašavamo predmete korišteći razne tehnike.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.