KUD Biseri Slavonije Beničanci

KUD „Biseri Slavonije“ osnovan je 6. siječnja 2004. godine sa željom da se djeca i mladi upoznaju s običajima i plesovima svoga kraja, a i drugih krajeva Hrvatske, te da se kulturna baština očuva od zaborava.
Društvo broji sedamdesetak aktivnih i podupirajućih članova. Djeluje u tri sekcije, a to su mala plesna skupina, skupina odraslih plesača i tamburaška sekcija.
Plesači ponosno predstavljaju svoje selo na smotrama diljem Hrvatske, ali i u Bosni i Hercegovini. Značajniji nastupi su bili Đakovački vezovi, Miholjačko sijelo, Slatinska smotra folklora i brojni drugi,a glavna nagrada plesačima i tamburašima bio je odlazak u Njemačku . Voditelj skupine je Stjepan Mikolašević.
U dječjoj skupini tridesetak djece do 10 godina uči dječje igre i plesove svoga kraja. Do sada su nastupili na Antunovskim svečanostima u Našicama, na Miholjačkom sijelu a nezaobilazni su na svim svečanostima u Beničancima. Voditeljica skupine je Žanet Vukšić.
Društvo je organizator smotre folklora „Igra kolo na sokaku“ na kojoj ugosti svake godine po osam društava iz Hrvatske i BiH. Također organizira dječju smotru folklora „Malo kolo“ koja se održava na Tijelovo te Božićni koncert.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.