DVD Šljivoševci

DVD Šljivoševci osnovano je 1928. godine na inicijativu desetak uglednih seljana Šljivoševaca koji su usvojili ideju dobrovoljnosti i humanosti. Arhivski dokumenti iz tog doba spominju Šarčević Pavu kao prvog osnivača društva. U početku svog rada vatrogasno društvo nije imalo svojih prostorija, te su se prvi sastanci održavali u privatnim kućama. Prvo spremište bilo je u općinskoj šupi- prostoriji za odlaganje svega i svačega koja je kao takova ustupljena vatrogascima te uređenja i prilagođena potrebama.
Godine  2008. društvo je proslavilo svoju 80-tu godišnjicu.   
DVD Šljivoševci je članica Vatrogasne zajednice općine Magadenovac od njenog osnutka tj. od 1994. godine i njeni članovi aktivno sudjeluju u radu iste.
U društvu koje broji 74 člana postoji više kategorija i to 25 aktivna člana, 10 pričuvnih, 20 vatrogasne mladeži , 15 djece i 4 začasna člana.
Po zvanjima Društvo ima 1 Počasnog vatrogasnog časnika, 1 dočasnika i 24 vatrogasca + klasa , a 10 najaktivnijih članova je osigurano i ima liječničke preglede kako bi mogli pristupati vatrogasnim i drugim intervencijama.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.