ŠNK Kućanci

Nogometni klub „ Kućanci “
Nogometni klub Kućanci osnovan je 30.05.1963.godine na inicijativu nekolicine mještana Kućanaca zaljubljenika u nogomet. Prilikom osnutka nogometni klub je registriran pod imenom „Budućnost“ Kućanci, pod kojim imenom se i natjecao sve do početka ratnih zbivanja u Republici Hrvatskoj 1991.godine kada se klub privremeno ugasio. Tijekom 1994.godine nogometni klub je ponovo počeo sa radom te je registriran pod imenom „Jarak“ Kućanci pod kojim imenom se natjecao više od 10 godina, da bi nakon toga na inicijativu mještana ponovo promijenio ime te se sada natječe pod imenom Nogometni klub „Kućanci“.
Od svoga osnutka Nogometni klub“Kućanci“ natječe se u ligi nogometnog središta Donji Miholjac te je u početku radio u veoma teškim uvjetima. Pod istim se u prvom redu misli na stalni nedostatak financijskih sredstava tako da se znalo dogoditi da klub nakon utakmice nije imao sredstava da bi se platili suci, pa su igrači davali svoj novac da bi se sucima podmirila njihova potraživanja. Također je nogometnom klubu u začecima djelovanja nedostajala potrebita športska oprema jer u mjestu Kućanci nije bilo nikakvih firmi niti poduzeća tako da je bilo veoma teško pronaći određene sponzore pa se klub uglavnom financirao od prodaje ulaznica i članarine.
Osnutkom Općine Magadenovac stanje u nogometnom klubu se znatno popravilo. Pod pokroviteljstvom Općine Mmagadenovac nogometnom klubu izgrađene su nove svlačionice kao i novo nogometno igralište. Iz proračuna Općine Magdenovac uredno se doznačuju predviđena financijska sredstva koja su neophodna a normalan i učinkovit rad nogometnog kluba. Samim tim u nogometnom klubu porasli su i apetiti da se napokon pokuša ući u veći rang natjecanja što nam je imperativ i cilj u ovoj natjecateljskoj sezoni.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.