DVD VZO Magadenovac

Osnovana u mjesecu travnju 1994.godine u mjestu Lacići, a na inicijativu ondašnjeg legendarnog vatrogasca Joze Azenića – Joče, uz razumijevanje i pomoć   prvog načelnika Općine Magadenovac Slavka Mrganić, te odrađene administrativne poslove od strane matičara Branimira Cvetanić.
Za prvog predsjednika VZO je izabran Jozo Brkanić iz Kućanaca, za prvog zapovjednika Davorin Gašparić iz Lacića , a za tajnika Branimir Cvetanić iz Beničanaca, a ostali osnivači su još bili Vladimir Vuković iz Beničanaca i pok. Stjepan Vinković iz Lacića.
VZO Magadenovac se izdvojila iz Vatrogasne zajednice Donji Miholjac , a glede drugačijeg ustrojstva općina kao servis Dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja djeluju na području općine Magadenovac, a to su :  DVD BENIČANCI, DVD KUĆANCI, DVD LACIĆI I DVD ŠLJIVOŠEVCI.
VZO Magadenovac se financira iz Proračuna općine Magadenovac , novac troši prije svega za nabavku nove suvremene vatrogasne opreme, za izobrazbu vatrogasaca, za gorivo i mazivo, stručnu literaturu, troškove Skupština i obljetnica DVD-a i VZO, proslavu sv. Florijana, održavanje opreme i vatrogasnih domova, na vatrogasna natjecanja, troškove kampa vatrogasne mladeži Fažana, troškove liječničkih pregleda i osiguranje vatrogasaca, protupožarnu zaštitu tijekom žetve i sve ostalo potrebito.
2005.godine nabavljena je vatrogasna cisterna marke Daff uvezena iz Nizozemske, cisterna je stacionirana i dana na korištenje DVD-u Beničanci.
2009.godine nabavljen je vatrogasni kombi marke Peugot tip Boxer za potrebe prijevoza ljudstva i opreme te prijevoz vatrogasne mladeži do kampa u Fažani u Istri u koju VZO svake godine upućuje ukupno 10 osoba od vatrogasne mladeži iz sva 4 DVD-a i 2 voditelja.
VZO Magadenovac učinkovito sudjeluje u radu VZ Županije Osječko – baranjske u tijelima i organima te surađuje sa VZ gradova Donji Miholjac, Našice i Valpovo, a djeca nastupaju na mnogim natjecanjima i kupovima u Županiji.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.