Malinovac

Malinovac je najmanje naselje u Općini Magadenovac. Smjestio se između staroga i novoga korita Vučice , mjesto je naseljeno tek u 20.stoljeću. Malinovac  je  dobio naziv prema „količini novca“ koju  su  prvi mještani  davali za potkućnice u Malinovcu ( potkućnica se mogla kupiti za „male novce“ ) .
11.09.1991.godine iz našičkog garnizona uputila se prema Donjem Miholjcu oklopno motorizirana kolona s četiri kamiona puna vojnika, tri kamiona puna ratne tehnike, nekoliko transportera i oklopnih vozila. Kod sela Malinovca, na rijeci Vučici kolona je zaustavljena preprekama kamiona, traktora, prikolica i drugih vozila. Kod prepreka našlo se samo petnaestak policajaca. Pregovarajući s komandantom oklopno motorizirane kolone JNA, komandant policije uvjerio je pregovarača da se u šumama s jedne i druge strane ceste nalaze snage Zbora narodne garde. Kolona se vratila u Našički garnizon.
Naselje Malinovac ima mjesni dom i dječje igralište.
Prema popisu 2001.godine u Malinovcu je bilo 112 stanovnika, od toga 55 muškaraca  i 57 žena.
Prema popisu stanovništva iz 2011.godine Malinovac je imao ukupno 93 stanovnika u 33 kućanstava.

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.