Zaželi bolji život u općini Magadenovac“ – ZAŽELI-PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA-FAZA II

 

Javni natječaj - Zaželi II - LINK

Obrazac prijave na natječaj - LINK

Izjava za osposobljavanje- Program "Zaželi 2020" - LINK

Odluka o odabiru kandidatkinja

 

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi bolji život u općini Magadenovac“

U četvrtak, 18. lipnja 2020. godine, općinski načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi bolji život u općini Magadenovac“. Ukupna vrijednost projekta je 900.300,00 kuna, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Svečano uručivanje ugovora u okviru Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II.", održano je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a svečanosti su nazočili i predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Na ovaj način će se zaposliti 10 žena koje su u nepovoljnijem položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Skrb i podršku će kroz projekt primiti 60 osoba s područja općine Magadenovac. Pet zaposlenica će tijekom provedbe projekta besplatno pohađati obrazovni programa, čiji su troškovi u cijelosti podmireni sredstvima alociranim za obrazovanje u sklopu projekta.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek, Ispostava Donji Miholjac i Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac. Uloga partnera jest pomoć pri identifikaciji nezaposlenih žena iz ciljane skupine (HZZ) te identifikaciji krajnjih korisnika (CZSS).

Potpisom ugovora započela je provedba projekt koji će trajati ukupno 15 mjeseci unutar kojih je planirano da će žene iz ciljane skupine biti zaposlene na određeno vrijeme od 12 mjeseca, dok je preostalo vrijeme predviđeno za obavljanje administrativnih i tehničkih aktivnosti neophodnih za uspješno provođenje projekta.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će svojim radom potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

 

POTPISANI UGOVORI O RADU

27. kolovoza 2020. godine općinski načelnik Stjepan Živković potpisao je Ugovore o radu na određeno vrijeme s deset novih zaposlenica u sklopu  projekta „Zaželi bolji život u općini Magadenovac“. Ugovori su potpisani na razdoblje od 12 mjeseci u kojem će zaposlenice pružati podršku i pomoć u kući za 60 krajnjih korisnika s područja općine Magadenovac. Uskoro će u sklopu projekta započeti program osposobljavanja 5 žena za zanimanje „Gerontodomaćica“ te će zaposlenice uz rad steći viši stupanj obrazovanja.


Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.