Lacići

Laz, prijelaz preko močvarnoga područja, osnovica je naziva Srijemskih Laza i slavonskih Lacića. Naime, u središnjem je toku Vučica mendrirala i stvorila divovsko područje puno rukavaca i močvara tako da se nije ni znalo koje je njeno korito. Vjerojatno su samo vještiji stanovnici Lacića mogli prevesti kola s teretom preko Vučice i miholjačkoga kraja u Košku. Danas na području Lacića postoji izvrsna kanalska mreža s nekoliko dobrih mostova. U šumama prema Koški nalazi se govedarska farma, dok divljač slobodno luta šumskim prostranstvom. O divljači skrbi lovačko društvo. U Lacićima se nalazi i Lovačka kuća, gotovo dvorac koji plijeni pogled prolaznika
Iz Lacića  se može asfaltnom cestom u Košku, Šljivoševce i Beničance.
Nekoć je radila i ciglana ( koja se nalazi na cesti između Lacića i Šljivoševaca), čija postrojenja još stoje. Danas na bajeru pored ciglane je uređen centar za sportski ribolov.
U naselju Lacići nalazi se nogometno igralište sa pripadajućom svlačionicom, imaju svoj nogometni klub, mjesni dom, dječje igralište, zgradu DVD-a, vatrogasce, streljanu , područnu osnovnu školu i crkvu Sv. Karla Boromejskog.  Prema popisu stanovništva iz 2011.godine Lacići su imali ukupno 354 stanovnika u 123 kućanstava.

MJESNI ODBOR LACIĆI:

1. Veljko Štraub - HDZ
2. Milan Francuz - HSS
3. Siniša Štraub - HSS
4. Vlatko Vinković - HSS
5. Maja Kosorjanac - HDSSB
6. Ivan Urban - NEZAVISNA LISTA Ivan Urban
7. Marijan Krha - NEZAVISNA LISTA Ivan Urban