Projekt Općine Magadenovac i PU OBŽ - Zajedno više možemo

Društveni dom 200Načelnik općine Magadenovac Stjepan Živković potpisao je Sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, Policijskom upravom Osječko-baranjskom o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta,,Zajedno više možemo“ na području Općine Magadenovac

Potpisanim Sporazumom koji Općina Magadenovac u suradnji s PU OBŽ provodi već više godina potvrđuje potrebu da različiti oblici rizičnog ponašanja zahtijevaju provedbu suvremenog i kompleksnog programa prevencije, edukacije, rehabilitacije i resocijalizacije aktivnim sudjelovanjem svih relevantnih organizacija. Policijska uprava je nositelj ovog preventivnog projekta pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo“ čiji sadržaj i misija je provođenje programa primarne prevencije svih oblika rizičnog ponašanja a s posebnim naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, posebice prijevara građana treće životne dobi na kućnom pragu. Potpisani sporazum podrazumijeva i djelovanje na prevenciji obiteljskog nasilja, prevenciji zlouporabe sredstava ovisnosti (alkohol, droge, kocka), prevencije u cestovnom prometu te edukaciju o kazneno-pravnoj zaštiti djece i mladih. Sveukupnim Projektom Policijska uprava će u suradnji sa Općinom provoditi preventivne aktivnosti koje su u skladu sa strateškim ciljevima i prioritetima Policijske uprave i Policijske postaje Donji Miholjac.
Kako bi se s obzirom na kompleksnost projekta isti mogao što kvalitetnije i učinkovitije ostvarivati, sporazumom je usuglašeno da se u realizaciju provedbe, mogu uključiti i ostale relevantne organizacije, bilo doniranjem sredstava, bilo aktivnostima u njegovom provođenju
Sporazumom je utvrđeno da će Općina osigurati financijska sredstva u ukupnom iznosu od 5 500,00 kuna čime će se podmiriti nabavka, izrada i tiskanje preventivno-edukativnih materijala za provedbu onih preventivnih projekata koji će tijekom 2022. godine na području općine biti usmjereni na prevenciju raznih oblika društveno neprihvatljivih ponašanja. Utrošak navedenih sredstava i zajedničke aktivnosti biti će usmjerene ka prevenciji raznih vrsta nasilja, ovisnosti, imovinskog kriminaliteta te podizanju razine sigurnosti posebno djece predškolskog i školskog uzrasta, te isto tako i sudionika u prometu. Dogovoreno je da ukoliko se ukaže mogućnost, da se sa dijelom predviđenog iznosa financijskih sredstava podmire produkcijski troškovi za organiziranje kazališnih predstava koje će se prikazati u sklopu provedbe projekta.
Nastavkom ove suradnje želja je kako Općine tako i PU da se postignutim rezultatima ostvaruje bolji i sigurniji život na području cijele Općine.

Više na linku

Općina Magadenovac

Školska 1

31542 Magadenovac

Hrvatska

email: opcina.magadenovac@os.t-com.hr

Tel: +385 31 647 165

Tel: +385 31 647 170

Fax: +385 31 647 123

web: www.magadenovac.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

OIB: 47221079851

MB: 2680505

IBAN: HR8623400091857800008

Korisno

Gdje se nalazimo

Top