Kanonske vizitacija župe Šljivoševci – posjet pomoćnog biskupa Općini Magadenovac

Magadenovac Vizitacija 200

Od siječnja do kraja ožujka 2023. godine đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić obaviti će kanonske vizitacije župa Đakovačkog, Valpovačkog i Donjomiholjačkog dekanata. Kanonski pohod dijelom će imati osobno nadbiskup Hranić, a dijelom, u njegovo ime, pomoćni biskup i generalni vikar mons. Ivan Ćurić.


U sklopu kanonske vizitacije, tim je povodom, mons. Ćurić 20. ožujka 2023. godine posjetio Općinu Magadenovac te razgovarao s načelnikom općine Stjepanom Živkovićem i predsjednikom vijeća Veliborom Azenićem. Načelnik Živković je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost povodom dolaska biskupa u Općinu Magadenova te ujedno i u sva mjesta Općine koja će biskup posjetiti i susresti se s vjernicima. Načelnik Živković je mons. Ćuriću predstavio gospodarsko stanje Općine, navodeći brojne projekte koji su realizirani i koji se trebaju realizirati, kako od onih infrastrukturnih tako i ostalih, koji će potaknuti razvoj gospodarstva na području Općine. Spomenuo je i brojne mjere koje Općina poduzima na socijalnom planu, od darivanja svakog novorođenog djeteta, besplatnog dječjeg vrtića, preko mjera sufinanciranja osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata, do mjera koje su usmjerene na nezaposlene, potrebite te osobe starije životne dobi. Načelnik je s žaljenjem istaknuo problem demografske situacije s činjenicom da je tijekom 2022. godine na području Općine Magadenovac bilo rođeno samo šestero djece. Naglasio je da se navedenim mjerama nastoji popraviti nepovoljna demografska slika koja je, nažalost veliki problem cijele Hrvatske te bi pitanje demografije svakako trebalo biti prioritet.
Mons. Ćurić je pozdravio ovakvu politiku Općine Magadenovac s naglaskom na jednaku brigu i skrb o svakom svom stanovniku te na uložene velike napore kako bi se stvorili bolji uvjeti za život i ostanak na ovom području, ali i na vidni pomak u odnosu na prethodnu kanonsku vizitaciju prije pet godina. Osvrnuo se i na vjerski život u Općini te pohvalio ulaganja u izgradnju crkvi u naseljima, posebno izgradnju nove crkve u Beničancima.
Župnik Slavko Kovačević zahvalio se načelniku i svim vijećnicima na podršci u realizaciji aktivnosti što ih crkva provodi te izrazio nadu da će takva suradnja i odnosi i dalje biti na visokoj razini.

Općina Magadenovac

Školska 1

31542 Magadenovac

Hrvatska

email: opcina.magadenovac@os.t-com.hr

Tel: +385 31 647 165

Tel: +385 31 647 170

Fax: +385 31 647 123

web: www.magadenovac.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

OIB: 47221079851

MB: 2680505

IBAN: HR8623400091857800008

Korisno

Gdje se nalazimo

Top