Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Magadenovac

16 thSvečanom sjednicom Općinskog vijeća 21. lipnja 2023. godine  proslavljen je Dan Općine Magadenovac (24. lipnja – blagdan sv. Ivana Krstitelja).

Sjednici su uz općinskog načelnika Stjepana Živkovića, nazočili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, saborski zastupnik Goran Ivanović, gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca, načelnici susjednih općina, sadašnji i bivši vijećnici, predstavnici udruga sa područja Općine, poslovni partneri te brojni gosti.

 

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Magadenovac Velibor Azenić koji se u svom pozdravnom govoru dotaknuo samog osnutka Općine prije 30 godina.

Stjepan Živković, općinski načelnik, između ostalog, istaknuo je da osim ulaganja u infrastrukturu u svim našim naseljima, osobitu pažnju pridajemo ulaganjima u stanovništvo, od najmlađih pa sve do sugrađana starije životne dobi. Spomenuo je besplatan vrtić, nabavku školskih potrepština za osnovnoškolce, sufinanciranje stanovanja i prijevoza srednjoškolcima, stipendije studentima, božićnicu i uskrsnicu umirovljenicima i nezaposlenim osobama, financijsku pomoć sugrađanima u težoj socijalnoj situaciji te posebno mjere mladim obiteljima s našeg područja za stambeno zbrinjavanje. Također je spomenuo i da je od ove godine naknada za prvo novorođeno dijete 2.000,00 eura, a za svako sljedeće 1.000,00 eura više. Na kraju je istaknuo da poseban izazov predstavlja izgradnja komunalne  infrastrukture u našoj Gospodarskoj zoni u Magadenovcu koja bi trebala početi s izgradnjom već ove godine te projekt Tematskog parka „Slavonsko selo“ Šljivoševci za koji je izrađena projektna dokumentacija, ali se trebaju riješiti imovinsko-pravni odnosi.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić čestitao je svim mještanima njihov Dan istaknuvši kako Općina Magadenovac danas izgleda vrlo respektabilno. Pohvalio je mjere koje je načelnik zajedno sa općinskom upravom poduzeo u prethodnom razdoblju, osobito u nastojanjima da ublaži demografske trendove. Naglasio je da Osječko-baranjska županija kontinuirano surađuje s Općinom Magadenovac u kreiranju kvalitetnih projekata, prije svega na području obrazovanja i ulaganja u izgradnju dječjih igrališta, što će nastaviti i dalje.

Nazočnima su se još obratili saborski zastupnik Goran Ivanović i ispred susjednih općina, općinski načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević.

Na sjednici su uručena svečana priznanja:

- Nagrada za životno djelo Općine Magadenovac u 2023. godini - Branimiru Cvetaniću, posthumno – za poseban doprinos u području sporta, kulture, vatrogastva i dr.

- Nagrade Općine Magadenovac u 2023. godini – Tomislavu Kusturiću i Dobrili Azenić – za dobrovoljne darivatelje krvi s najvećim brojem davanja krvi

- Zahvalnica Općine Magadenovac u 2023. godini – Miloradu Žukiću – za društveno korisni rad

 

 

Općina Magadenovac

Školska 1

31542 Magadenovac

Hrvatska

email: opcina.magadenovac@os.t-com.hr

Tel: +385 31 647 165

Tel: +385 31 647 170

Fax: +385 31 647 123

web: www.magadenovac.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

OIB: 47221079851

MB: 2680505

IBAN: HR8623400091857800008

Korisno

Gdje se nalazimo

Top